MIHŐ: minden érdeklődőt várnak pénteken az Erőművek Éjszakáján

Megosztás

Olyan helyekre juthatunk most be, ahová normális esetben sehogy nem menne. A Kenderföldi Biomassza kazánház, a Tatár utcai Fűtőmű és a Kuala Kft. telephelyén található Hőközpont is vár minket, ahol betekintést engednek a kulisszák mögé a szakemberek.

Bernáthné Barczi Judit a MIHŐ Kft. koordinációs és kommunikációs főmunkatársa elmondta, október 27-én negyedik alkalommal rendezik meg az egyre népszerűbb Erőművek éjszakája elnevezésű programot Miskolcon, egybekötve a Távhőszolgáltatás napjával. Országszerte mintegy hetven helyszínen várják az érdeklődőket, ebből három városunkban is megtekinthető lesz ezen a napon. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az erőművek, fűtőművek, hulladékhasznosítók és víziközművek működésébe. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a tudatos energiafogyasztást és a fenntarthatóságot. 

„A Magyar Energetikai Szövetség is úgy gondolja, hogy ha egyre nagyobb figyelmet kap a tudatos energiafogyasztás, az előállítás és a felhasználás, akkor okosabban fogunk bánni az energiaforrásainkkal is, és így a környezetünket is jobban megóvjuk” – ismertette a főmunkatárs. 

Október 27-én délután a MIHŐ és az MVM három telephelyen nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt: a Kenderföldi Biomassza kazánházban, a Tatár utcai Fűtőműben és a Kuala Kft. telephelyén lévő Hőközpontban, ahol betekintést engednek a kulisszák mögé a szakemberek.Az esemény ingyenes, az előzetes regisztrációra csütörtökön délig van lehetőség. A másfél, kétórás programok délután 2, 4 és 6 órakor indulnak. Az ország legnagyobb energiaipari eseményére az erőművek éjszakája internetes oldalon lehet jelentkezni. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek